Search This Blog

Populære indlæg

Tuesday, June 20, 2017

borgerløn

et beløb på 10k til 12k udbetalt vil give en trickle-up effekt der kan ses som en form for indirekte erhvervs-støtte.

hvad koster jobcentre og alt det andet der bliver tvunget ned over hovedet på folk på overførsel? nedlæg hele molevitten og forklar folk at det er deres eget ansvar at få en uddannelse og skaffe sig det gode job.
den nemmeste måde at gøre det på er at indsætte et beløb på folks konto således at de har 12.000 at leve for den næste måned. vil du ikke have noget af staten så kan du "bare" sørge for at have mere på din konto.
gensidig forsørgerpligt forsvinder også. hvorfor skal man straffes for at flytte sammen?
det vil også have den effekt at man kan tage et deltidsarbejde og stadig have mindst 12.000 at leve for.
starter man en virksomhed eller tager en uddannelse er man også sikret. faktisk er der kun fordele ved at omlægge velfærssystemet til den her model... bortset fra at folk ikke udsættes for den latterlige kontrol de oplever nu.
jeg tror endda en bank gerne vil låne dig til et fedt 80" uhd med sorround sound. du kommer måske til at betale 50% i renter reelt men det er ikke det folk bliver sure over. de bliver sure over at få nej. alle ved at det er dyrt at være fattig. og folk glæder sig over lidt luksus i hverdagen.
og det er forbavsende let at føre ud i livet. let's face it! din bank ved ALTID hvad du har stående.
hvis banken suplerer op til 10-12k, tæller sammen og sender regningen til staten så er vi ude over en hel del overflødigt arbejde.
det skal selvfølgelig være muligt at have en almindelig opsparing der kan hæves efter # år og en pensions opsparing.
der vil så heller ikke være tillæg for noget som helst. er du handikappet kan du få det på recept hos lægen og lægen kan bevilge special-tilskud. det vil sige at du kan få din hjælper på recept.
ønsker man at motivere til bestemte udannelser kan man give tilskud til lærebøger, arbejdstøj osv.
som sagt. der er ikke tilskud til noget som helst. hverken boligsikring, psykolog eller tandlæge. specielt tandlæge kan være en dyr fornøjelse derfor skal der være mulighed for at spare op. en konto der "låses" til den slags bestemte formål bør ikke tælle i forhold til månedligt rådighedsbeløb.
det samme kan siges med hensyn til pensions-opsparing. det er forrykt at straffe mennesker for at tage ansvar for sig selv på noget plan. og det sker nu.
og når der er den form for låste konti (hvorfor begrænse til en per person) så polstrer man bankerne da de har en hel del ballast. og det er en god ballast for en bank at vide x måneder frem i tiden hvad de har at gøre godt med. det her er et kæmpe tilskud til den pulje.
sådan kan liberal socialistisk politik bruges til at sikre velfærd og bankerne :-)
med rådighedsbeløb mener jeg at det er det beløb du har at råde over hver måned som det absolut mindste.

1 comment:

  1. vil man indføre offentlig syge forsikring så kan staten betale en %-del af det en operation (eller indlæggelse) koster - også op til 100% - hvis man er på borgerløn

    ReplyDelete